ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, Pink Freud - Βίκυ Κατσαρού

Χώμα και Φωτιά – Βίκυ Κατσαρού

Κάτω από τα μάτια σου κρέμονται δυο σακούλες, έτσι ψιθυρίζω στον καθρέφτη και χαϊδεύω την αντανάκλασή μου.

Κάτω από τα μάτια σου κρέμονται δυο μαύρες σακούλες και σταλάζουν μουσκεμένα λόγια στης γλώσσας σου τη ράχη, αγώνα δίνουν να μείνουν μακριά από το φράγμα των δοντιών σου.

Και αλέθεις τις λέξεις αυτές με τη γλώσσα σου, τις σπας και μασάς τις συλλαβές για να μπορέσεις κάπως να τις χωρέσεις και να τις καταπιείς, να τις χωνέψεις, κι αυτές κυλάνε στην καρδιά σου, ανεβαίνουν στις σακούλες των ματιών σου και δεν αφήνουν χώρο για να δεις, να νιώσεις.

Κάνε χώρο, γαμώτο, σου φωνάζω. Άδειασε τα χέρια σου. Άδειασε την καρδιά σου, άδειασε τα μάτια σου, άδειασε τη γλώσσα σου, άδειασε το κορμί σου, άδειασε το μυαλό σου, άδειασε-άδειασε-άδειασε. AΔΕΙΑΣΕ. Άδειασε από όλα, άδειασε από τους ανθρώπους, άδειασε από τον χρόνο και τα όνειρα, άδειασε τόσο που θα νιώσεις ένα περιφερόμενο σαρκίο με κλωστές να αναρριχώνται από τα δάχτυλά σου στις δυνάμεις της τύχης, που δεν είναι τόσο τύχη, αλλά άφημα στην ίδια τη ζωή.

Να αδειάσεις τόσο, μέχρι την τελευταία ικμάδα της ύπαρξής σου, που πια θα χωράς νέα όνειρα και πίστη. Άκουσέ με, σου φωνάζω.

Άδειασε γιατί ο έρωτας είναι κτητικός, λεηλατεί, κουρσεύει και απαιτεί χώρο για να σε κατοικήσει. Άδειασε, άνθρωπε χοϊκέ, χώμα είσαι που περιμένεις την αρχέγονη φωτιά να σε κάψει και να σε πλάσει κατ’ εικόνα της αγάπης Του.

Άδειασε. Χώμα και φωτιά να αναμειχθούν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s