Ένας άλλος κόσμος - Μαρία Φραγκάκη

Απλο…ποίηση – Μαρία Φραγκάκη

Καλημέρα φίλοι μου!

Μία υπέροχη ημέρα ξημέρωσε ο Θεός και σήμερα, η οποία με έφερε μπροστά σε άλλο ένα μαθηματικό φαινόμενο (αν μπορούμε να το αποκαλέσουμε έτσι). Την απλοποίηση.

Η απλοποίηση χρησιμοποιείται στα μαθηματικά για να μας διευκολύνει και για να κάνει αυτό που λέει το όνομά της, δηλαδή τα πράγματα πιο απλά. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμη γιατί με τη βοήθειά της έχουμε μία πιο ξεκάθαρη εικόνα. Βλέπουμε πιο καθαρά αυτό που έχουμε να αντιμετωπίσουμε για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ακούγοντας μία ομιλία του Αγίου – πλέον – Παϊσίου συνειδητοποίησα ότι για ακόμη μία φορά τα μαθηματικά είχαν δίκιο. Η απλοποίηση πρόηλθε από τον απόλυτο στόχο που είναι η ευτυχία και πέρασε μέσα στις επιστήμες γιατί ως ολιγόπιστοι οι άνθρωποι χρειαζόμαστε αποδείξεις. Τώρα που πλέον είμαστε εξοικειωμένοι με την έννοια αυτή και έχουμε δει την πρακτική εφαρμογή της, το μόνο που μένει είναι να την αντιληφθούμε και ως ένα εργαλείο για να φτάσουμε εκεί που επιθυμούμε στη ζωή μας.

Πώς τώρα μπορεί να γίνει αυτό; Αυτό είναι ένα ερώτημα που απαντάται ξεχωριστά και με επιμέλεια από τον καθένα από εμάς, ανάλογα με τις προτεραιότητες και τους στόχους μας. Οφείλουμε στον εαυτό μας να ανακαλύψουμε τι μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους, τι μας ολοκληρώνει, τι μας είναι απαραίτητο για να χαμογελάμε και για να νιωθουμε ευγνώμονες που ζούμε. Είμαι σίγουρη ότι δεν είναι πολλά, αλλά ουσιαστικά, οπότε τα υπόλοιπα μπορούν να αποχωρήσουν.

Βλέπετε, ο καθένας από εμάς έχει μία διαφορετική αντίληψη για το τι είναι ευτυχία και φυσικά για το τι σημαίνει να είναι κανείς ευτυχισμένος. Ο διαχωρισμός δεν ήταν καθόλου τυχαίος, αφού η ευτυχία είναι χαοτική στον ορισμό της, αλλά απόλυτα συγκεκριμένη στο πως την ορίζουμε εμείς στη ζωή μας. Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, ότι καμία ευτυχία δεν είναι ίδια γιατί κανένας άνθρωπος δεν είναι ίδιος. Πόσο μάταιο και άδικο είναι να προσπαθούμε μια ζωή να χωρέσουμε την ευτυχία άλλων στη δική μας ζωή; Την ευτυχία των γονιών μας, των συγγενών μας, του περίγυρού μας, της τηλεόρασης, της κοινωνίας μας. Μία ευτυχία που αντικατοπτρίζει μία ψεύτικη και βασανιστική πραγματικότητα για εμάς, αφού είναι έξω από εμάς.

Εδώ έρχεται η απλοποίηση να ξεδιαλύνει το τοπίο και να δούμε τη δική μας ζωή έτσι όπως τη θέλουμε εμείς, με τα δικά μας λάθη, τα δικά μας πάθη, αλλά και τις δικές μας νίκες. Και αυτές οι νίκες δεν συγκρίνονται με τίποτα!

Τις καλύτερες ευχές μου!

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s