Ένας άλλος κόσμος - Μαρία Φραγκάκη

Μεγάλη πόρτα θα διαβείς! – Μαρία Φραγκάκη

3d rendering the empty room with opened door

«Έλα, κορίτσι μου, να σου πω τη μοίρα σου, να σου πω το ριζικό σου. Να διαβάσω τα χεράκια σου, να δω τα όνειρά σου. Να δω τσ’ επιθυμίες σου και τα μελλούμενά σου». Και κάπου εκεί, μέσα στην ομίχλη, έρχεται αυτή η μεγάλη πόρτα που τη διαβείς, δεν την διαβείς, πάλι μεγάλη πόρτα θα διαβείς!!

Ξέρετε, αυτές οι μεγάλες πόρτες είναι παντού! Ζουν ανάμεσά μας, όπως θα έλεγε κι ένας αγαπημένος μου άνθρωπος. Όμως αυτό που έχω αρχίσει να καταλαβαίνω τον τελευταίο καιρό είναι ότι ζουν μέσα μας και περιμένουν να πάρουμε μία απόφαση.

Συνήθως αυτές οι αποφάσεις που αποτελούν το μαγικό κλειδί, είναι εκείνες που μας φέρνουν αντιμέτωπους με τους φόβους και τα πάθη μας. Όταν κάνουμε το βήμα να πετάξουμε από πάνω μας ό,τι μας βαραίνει και να γίνουμε απόλυτα ειλικρινείς με τον εαυτό μας, τότε γυρίζει το κλειδί.

Επίσης μπορεί να είναι και οι αποφάσεις που θα έρθουν μέσα από την υπέρβαση. Όταν, δηλαδή, αποκοπούμε από κάτι που αγαπάμε γιατί έκλεισε ο κύκλος του. Και δεν είναι κακό να κλείνουν οι κύκλοι. Το κακό είναι όταν προσπαθούμε να τους ξεχειλώσουμε.

Η νονά μου μού έδινε πάντα τις καλύτερες συμβουλές και μία από αυτές ήταν: «Να φεύγεις από κάπου όταν ακόμη υπάρχει αξιοπρέπεια. Μην επιτρέψεις να χαθεί και μετά φύγεις, γιατί τότε θα έχεις χάσει κι ένα κομμάτι του εαυτού σου». Αυτό φυσικά ισχύει για κάθε είδους σχέση, πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε σε αυτή με τους φόβους μας, που μας φθείρει και μας περιορίζει.

Οπότε νομίζω ήρθε η ώρα να την ανοίξουμε την πόρτα και να εξερευνήσουμε τις ευκαιρίες που κρύβει μέσα της. Πιο μεγάλοι και πιο δυνατοί.

Τις καλύτερες ευχές μου!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s