Σαν σήμερα - Μαρία Φραγκάκη

Μπιπ Μπιπ – Μαρία Φραγκάκη

Όταν είδα ότι σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα ευγένειας στους δρόμους κατάλαβα ότι σίγουρα δεν έχει καθιερωθεί από Έλληνες!

Στο μυαλό μου ακούω δεκάδες κόρνες, βρισιές, παραβιάσεις και νιώθω να με τρυπούν τα βλέμματα ανδρών και γυναικών όταν συμβαίνει κάτι κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Και όταν λέω κάτι… μην φανταστείτε τρελά πράγματα. Καθυστερήσεις δευτερολέπτων και ήρεμη οδήγηση.

Όσο και να θαυμάζω τους Έλληνες, η έλλειψη πολιτισμού είναι εμφανής ακόμη κι εκεί. Σε όποια χώρα κι αν έχω ταξιδέψει… Κυριολεκτικά σε όποια χώρα κι αν έχω ταξιδέψει, δεν έχω δει ποτέ τόσο οξύθυμους, κυκλοθυμικούς, ανυπόμονους και αγενείς οδηγούς.

Δεν ξέρω τι συμβαίνει… Ψάχνουν αφορμή να ξεσπάσουν; Βιάζονται τόσο πολύ; Αντιπαθούν τόσο πολύ τους άλλους γύρω τους; Η ανοχή και η υπομονή τους εξαντλούνται γρήγορα;

Ειλικρινά οι απορίες μου είναι πολλές. Νομίζω πλέον το αμάξι έχει γίνει όπως το ίντερνετ! Μπορείς να πεις οτιδήποτε στον οποιοδήποτε, χωρίς καμία συνέπεια και χωρίς κανένας να ξέρει ποιος είσαι.

Θα μοιραστώ μαζί σας κάτι που προσωπικά μου άλλαξε κυριολεκτικά τη ζωή. Μετά από αυτό, προσέχω πολύ περισσότερο αυτά που κάνω και λέω, ακόμη κι αν δεν έχω πάντα το αποτέλεσμα που επιθυμώ.

Τι είναι αυτό, λοιπόν;

“Ο τρόπος που κάνεις το οτιδήποτε, είναι ο τρόπος που κάνεις τα πάντα.”

Δεν γίνεται να είσαι ηγέτης στη δουλειά σου και όχι στο σπίτι σου. Ή στην προσωπική σου ζωή και όχι στη σχέση σου με τους γονείς σου.

Ο τρόπος που θα μιλήσεις στον δρόμο, είναι ο τρόπος που κάποια στιγμή θα μιλήσεις στο σπίτι σου, στη σχέση σου ή στη δουλειά σου. Αν αναβάλλεις κάτι μικρό, θα αναβάλλεις και κάτι μεγάλο. Αν γκρινιάξεις για κάτι μικρό, θα βρεις λόγο να γκρινιάξεις και για κάτι σημαντικό. Αν τρως άτσαλα και δεν απολαμβάνεις το φαγητό σου, δεν θα απολαύσεις και την αγκαλιά του συντόφου σου.

Και γενικεύουμε:

“Ο τρόπος που κάνουμε το οτιδήποτε, είναι ο τρόπος που κάνουμε τα πάντα.”

Κρύβεται μεγάλη δύναμη στη συνήθεια. Τόσο στη συνήθεια του να κάνουμε, όσο και στη συνήθεια του δεν κάνουμε!

Τις καλύτερες ευχές μου!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s