Σαν σήμερα - Μαρία Φραγκάκη

Όλα τα κακά έχουν ένα τέλος! – Μαρία Φραγκάκη

tumblr_inline_o3bnh2EPwb1tkfn0y_500

Αγαπημένοι μου φίλοι το ταξίδι μου έφτασε στο τέλος του. Ο σκοπός ήταν ένα τριήμερο εκπαιδευτικό με πάνω από 3.000 κόσμο που έκαναν το στάδιο της Σερβίας κυριολεκτικά να ταρακουνιέται.

Οι γνώσεις, η ενέργεια και ο ενθουσιασμός που συνοδεύουν ένα τέτοιο εκπαιδευτικό δεν περιγράφονται. Κάθε φορά φεύγεις πιο γεμάτος και πιο έτοιμος για δράση από ποτέ.

Ξεκινώντας το ταξίδι του γυρισμού, άκουσα μία έκφραση που τ’ αυτιά μου έχουν συνηθίσει και δεν είχα συνειδητοποιήσει ποτέ πόσο ασταθής είναι.

“Όλα τα καλά κάποτε τελειώνουν.”

Δεν ξέρω γιατί, αλλά αυτή τη φορά γύρισα το κεφάλι μου και μου έκανε εντύπωση ακόμη και το ότι πρόσεξα ότι ειπώθηκε. Έφερνα στο μυαλό μου συνεχώς στιγμές που είχα ακούσει το ίδιο πράγμα και δεν είχα αντιδράσει. Πολλές μικρές συμφωνίες ενός αυτονόητου που μόνο κακό μπορεί να μας κάνει.

Τι σημαίνει αυτή η φράση;

Γιατί όταν μας συμβαίνει κάτι δυσάρεστο να μη λέμε “Όλα τα κακά κάποτε τελειώνουν.”;

Προγραμματιζόμαστε να στενοχωριόμαστε για τα όμορφα που ζούμε ενώ είναι αυτά τα οποία θα έπρεπε να αποτελούν την έμπνευση για τα επόμενα και τα επόμενα, σε μία διαδρομή δίχως γυρισμό.

Επίσης αμφιβάλλω ακόμη και για την αξιοπιστία της έκφρασης. Το καλό και το κακό έχουν πάντα συνέχεια αν εμείς το επιλέξουμε. Όπως το συγκεκριμένο ταξίδι. Μπορεί να τελείωσε στο πλαίσιο του χρόνου που είχα ορίσει, αλλά μου έδωσε πολλές εικόνες που με ακολουθούν και θα με συντροφεύουν για πολύ καιρό. Όπως το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και με το αρνητικό συναίσθημα που θα δημιουργούσα επειδή ξεκίνησα το ταξίδι της επιστροφής.

Όλα είναι επιλογές. Ή θα εστιάσουμε στο θετικό και θα το κρατήσουμε ζωντανό μέσα από την ευγνωμοσύνη ή θα εστιάσουμε στο αρνητικό και θα χάσουμε ακόμη και τις πιο δυνατές στιγμές μας μέσα από την απογοήτευση.

Νομίζω το θέμα των περισσότερων ανθρώπων είναι ότι φεύγουν από μία ευχάριστη κατάσταση και γυρίζουν σε μία άλλη που δεν τους ικανοποιεί. Έχουν διαμορφώσει έτσι τη ζωή τους, ώστε να χαίρονται ανά διαστήματα για να μπορούν να αντέξουν τις υπόλοιπες μέρες που κάνουν κάτι που δεν αγαπούν.

Και αυτό όμως μία επιλογή είναι…

Εξαιρετικό Μάρτιο να έχουμε!

Τις καλύτερες ευχές μου!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s