Σαν σήμερα - Μαρία Φραγκάκη

Μιλάμε για τη ζωή – Μαρία Φραγκάκη

tumblr_inline_o2mn5l5W101tkfn0y_500
Concept or conceptual young man or businessman silhouette jump happy from cliff over gap sunset or sunrise sky background as metaphor to freedom,nature,active,mountain,success,free,joy,health or risk

Χτες είχα μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τη μητέρα μου και κατάλαβα ότι υπέπεσα σε ένα λάθος. Γράφοντας το χθεσινό άρθρο, με μεγάλη αγάπη και σεβασμό για τους ανθρώπους που έχουν καρκίνο, πόσο μάλλον για τα παιδιά, μιλήσαμε για τον θάνατο.. Όμως, αυτοί οι άνθρωποι δεν φοβούνται το θάνατο… Μπορεί τελικά και κανένας από εμάς να μη φοβάται το θάνατο. Φοβόμαστε να μη ζήσουμε.

Η ζωή έχει κάτι εθιστικό. Όσο κι αν γκρινιάζουμε, όσο κι αν δεν είμαστε ικανοποιημένοι, μας μεθάει.. Οι μυρωδιές, οι εικόνες, τα χρώματα, οι ήχοι, τα συναισθήματα και η καθημερινότητα είναι οι δικές μας σειρήνες. Ό,τι και να μας συμβεί, εκείνη συνεχίζει το ταξίδι της στο χρόνο. Απόλυτα δίκαιη με το τι παίρνει και τι δίνει, ακόμη και όταν δεν το συνειδητοποιούμε εκείνη τη στιγμή.

Αυτό που μας λείπει για να την χορτάσουμε, ανεξάρτητα από τα χρόνια που θα περάσουμε παρέα, είναι η αξία που της δίνουμε. Όπως είχε πει και ο Abraham Lincoln: “Στο τέλος, δεν μετράνε τα χρόνια της ζωής σου, αλλά πόση ζωή έδωσες στα χρόνια σου.”

Γι’ αυτό το σημερινό άρθρο γράφεται με μια κραυγή ζωής.

Μας δόθηκε ένα δώρο στον καθένα προσωπικά. Ακόμα και οι περιπέτειες της υγείας μας δεν έρχονται για να μας στερήσουν αυτό το δώρο, αλλά για να μας υπενθυμίσουν ότι το έχουμε, ότι είναι πολύτιμο και για να βεβαιωθεί ότι δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ ξανά. Οτιδήποτε μας συμβαίνει είναι ένα μάθημα. Καθετί γύρω μας είναι μία έμπνευση.

Ας μην ξεχνάμε, λοιπόν ότι σκοπός της ζωής είναι η ευτυχία. Για όσο… Μια στιγμή ευτυχίας κρύβει μία αιωνιότητα.

Τις καλύτερες ευχές μου!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s