Σαν σήμερα - Μαρία Φραγκάκη

Η δοκιμασία – Μαρία Φραγκάκη

tumblr_inline_o2kvs5vMK11tkfn0y_500

Η παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου και οι ιστορίες που διαβάζω με απορροφούν ακόμη περισσότερο. Μία δοκιμασία, τόσο για το παιδί, όσο και για την οικογένειά του. Ούτε μπορώ να φανταστώ πως μπορεί να είναι η καθημερινότητά τους, η ψυχολογία τους, τα όνειρά τους, αλλά έτσι κι αλλιώς είναι πέραν κάθε φαντασίας.

Μικρά παιδιά αντιμέτωπα με ένα πρόβλημα υγείας που επηρεάζει άμεσα και την εικόνα τους. Δοκιμασίες αντοχής, ψυχικής δύναμης και σωματικού πόνου. Πραγματικοί ήρωες.

Όταν βιώνεις μία τέτοια εμπειρία, τι άνθρωπος γίνεσαι; Πόσο εκτιμάς τη ζωή και οτιδήποτε έχει να σου δώσει; Πώς θα επιλέξεις να ζήσεις μετά αυτό το γεγονός;

Σίγουρα με λιγότερη γκρίνια, παράπονο, μιζέρια, άγχος, βαρεμάρα, κριτική, θυμό και περισσότερο χαμόγελο, αισιοδοξία, όμορφα λόγια και αληθινές κουβέντες.

Γιατί, όμως, να πρέπει να περάσουμε μία τόσο σοβαρή ασθένεια για να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να ζούμε διαφορετικά; Η γνώση δεν μπορεί να μας οδηγήσει σε καλύτερες και πιο ουσιαστικές επιλογές;

Όλοι οι άνθρωποι, ανεξαιρέτως, υπακούμε σε μία αρχή. Στο θάνατο. Είναι αναμενόμενος και απρόβλεπτος. Μόνο η λέξη προκαλεί φόβο και ταραχή, όμως δεν υπάρχει καλύτερο ξυπνητήρι ζωής. Σου υπενθυμίζει ότι αυτό που ζούμε είναι μοναδικό και το τελευταίο που θα έπρεπε να θεωρηθεί είναι δεδομένο.

Λένε ότι όταν πλησιάζει, βλέπουμε τη ζωή μας σαν ταινία να περνάει από μπροστά μας. Να ξετυλίγεται και να βλέπουμε τις πιο σημαντικές μας στιγμές. Αυτές παίρνουμε μαζί μας και συνεχίζουμε το ταξίδι. Το τι θα δούμε εξαρτάται από τις επιλογές που έχουμε κάνει, πόσο έχουμε τιμήσει τα όνειρά μας, πόσο έχουμε αφήσει τον εαυτό μας να δώσει και να πάρει αγάπη, να ερωτευτεί, να γελάσει, να αγκαλιάσει, να κάνει τρέλες και να προσφέρει.

Δεν καταλαβαίνω γιατί πολλές φορές ζούμε, λες και θα ζούμε για πάντα. Πάντως δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με τον Norman Cousins που είπε: “Η τραγωδία της ζωής δεν είναι ο θάνατος. Είναι τα πράγματα που αφήνουμε να πεθάνουν μέσα μας όταν ζούμε.”

Τις καλύτερες ευχές μου!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s