Σαν σήμερα - Μαρία Φραγκάκη

Ο χρόνος – Μαρία Φραγκάκη

Ένα αργοπορημένο #327, ένα ιδιαίτερα προκλητικό τριήμερο και πολλά διδάγματα. Όμως, όπως τραγουδάει και ο μεγάλος Νίκος Ξυλούρης, ο οποίος σαν σήμερα πριν από 36 χρόνια αποχαιρέτησε όλους όσους τον αγαπούσαν, πώς να σωπάσω μέσα μου την ομορφιά του κόσμου;

Αν έμαθα κάτι τις τελευταίες ημέρες είναι ότι οι ομορφιές της ζωής, σου φανερώνονται στα πιο απροσδόκητα μέρη. Και είναι εκείνες οι στιγμές που αλλάζουν όλα τα δεδομένα της ζωής σου και έρχεσαι αντιμέτωπος με τον κίνδυνο. Γιατί περί κινδύνου πρόκειται όταν βρίσκεσαι μπροστά από τα λόγια σου και πρέπει να φανείς αντάξιός τους. Βάζεις σε ρίσκο την εικόνα που έχεις χτίσει για σένα γιατί προσπαθείς να ισορροπήσεις σε ένα τεντωμένο σκοινί.

Σήμερα ξημέρωσε μία καινούρια μέρα, με τις επιλογές που έχει κάνει ο καθένας, σωστές ή λάθος, και με την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά. Η αμυγδαλιά που βλέπω στον απέναντι δρόμο δεν πτοείται από τις σκέψεις των περαστικών και έχει αρχίσει να ανθίζει σιγά σιγά. Ένα ξερό δέντρο, με σκόρπια κλαδιά, γυμνά και αδύναμα που τώρα από κάτω προς τα πάνω σκεπάζεται με τα πρώτα μπουμπούκια. Θα ντυθεί και θα στολιστεί σαν γαμπρός, θα πάρει πνοή και χρώμα και θα καμαρώνει για την ομορφιά του.

Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουμε τόσο εύκολα όσο το δέντρο, ότι πρέπει πρώτα να μείνουμε γυμνοί, να μας χτυπήσει ο αέρας, να φανούμε αντάξιοι του κορμού μας και μετά να καλυφτούμε από τον καρπό της υπομονής μας.

Βιαζόμαστε. Να βγάλουμε συμπεράσματα, να κρίνουμε καταστάσεις, να μας μάθουν οι άλλοι, να τους καταλάβουμε εμείς, να ζήσουμε..

Κανένα αριστούργημα δεν δημιουργήθηκε σε μία ημέρα και καμία μεγάλη αγάπη δεν γεννήθηκε μέσα σε ένα βράδυ. Όλα θέλουν το χρόνο τους. Να ωριμάσουν, να διαμορφωθούν, να πάρουν σχήμα και υπόσταση.

Ο χρόνος είναι πιο ισχυρός από τον καθένα από εμάς, όπως λέει και η κινέζικη φιλοσοφία. Όλα θα γίνουν..

Τις καλύτερες ευχές μου!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s