Η δύναμη της γραφής – Μαρία Φραγκάκη

Σαν σήμερα πριν 560 χρόνια, ο Ιωάννης Γουτεμβέργιος τυπώνει το πρώτο βιβλίο, τη Βίβλο. Θεωρείται ο «πατέρας» της μηχανικής εκτύπωσης, μολονότι είχαν ήδη κατασκευαστεί κινητά τυπογραφικά στοιχεία από τον Ολλανδό Λαυρέντιο Κοστέρ στο Χάρλεμ, γιατί εκείνος συνέλαβε πρώτος την ιδέα της τυπογραφικής μεθόδου στο σύνολό της.

Η αλήθεια είναι ότι ενώ γράφω από μικρό παιδί, συνειδητοποίησα τη δύναμη της γραφής πολύ αργότερα, στα φοιτητικά μου χρόνια. Είναι τελείως διαφορετικό το να γράφεις γενικά από το να γράφεις με στόχο.

Είναι, ίσως, από τις πιο χρήσιμες πληροφορίες που έχω πάρει ποτέ, παρ’ όλη την απλότητά της, και αυτή που έχει φέρει τεράστια αλλαγή στη ζωή μου, καθώς βελτίωσε στο μεγαλύτερο βαθμό την αναβλητικότητα που με βασάνιζε. Γι’ αυτό και θα την αναλύσουμε μαζί.

Το κεφάλι μας είναι ένα εργοστάσιο σκέψεων και πληροφοριών. Χιλιάδες πληροφορίες μαζεμένες, με τη δική τους φωνή η καθεμία. Κάποιες πιο σημαντικές, άλλες λιγότερο σημαντικές. Όμως είναι εκεί στοιβαγμένες και πιάνουν τον μεγαλύτερο αποθηκευτικό μας χώρο.

Αυτός για μένα είναι ο κύριος λόγος που κάποιοι άνθρωποι δυσκολεύονται να κοιμηθούν τα βράδια. Οτιδήποτε υπάρχει μέσα στο κεφάλι μας έχει τη δική του δυναμική, ακόμη κι αν είναι τα ψώνια του σούπερ μάρκετ.

Η μαγεία μπορεί να ξεκινήσει όταν κάτσουμε στο γραφείο μας και το γεμίσουμε με κόλλες Α4, οι οποίες θα είναι κατηγοριοποιημένες. Σπίτι, Παιδιά, Σκύλος, Να θυμάμαι, Οικονομικά, Ψώνια, Αυτοκίνητο, Δουλειά, Δώρα και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Γράψτε σε αυτές τις κόλλες οποιαδήποτε υποχρέωση σχετίζεται με αυτά.

Μετά περνάμε στις επόμενες κόλλες! Τι μου αρέσει; Τι με ενοχλεί; Τι θέλω να δημιουργήσω; Τι ιδέες έχω;

Και στις επόμενες! Τι δεσμεύομαι να πετύχω τον επόμενο χρόνο, Λόγοι που είμαι ευγνώμων, Μικρές καθημερινές νίκες, π.χ: πήγα γυμναστήριο σήμερα ή η κόρη μου μού είπε σ’αγαπώ.

Συμβουλή μου είναι να γράφετε μέχρι να μην υπάρχει πλέον τίποτε άλλο στο κεφάλι σας. Είναι σημαντικό να υπάρχει συνέπεια στην καταγραφή τους για να είμαστε ήρεμοι ότι δεν θα ξεχάσουμε κάτι από τα μικρά και φυσικά για να νιώθουμε την ευδαιμονία όταν διαβάζουμε τα υπόλοιπα.

Στην αρχή θα χρειαστείτε λίγο περισσότερο χρόνο, όμως τον αξίζετε και σας εγγυώμαι ότι η αλλαγή στην ψυχολογία σας, αλλά και στα αποτελέσματά σας θα είναι τεράστια. Θα συνδέσετε πράγματα που σας φαίνονται άσχετα μεταξύ τους, θα συγκεκριμενοποιήσετε το που πάτε και τι χρειάζεται να κάνετε για να φτάσετε, θα αρχίζετε να αντιλαμβάνεστε πόσα πράγματα έχετε καταφέρει και σίγουρα θα χαρίσετε μία βαθιά ανάσα στον εαυτό σας, καθώς το αίσθημα της ασφάλειας θα σας πλημμυρίσει.

Ούτε εσείς δεν θα πιστεύετε τι μπορεί να σας προσφέρει αυτή η διαδικασία και πόσα πράγματα έχετε στο μυαλό σας. Είμαι σίγουρη ότι θα εκπλαγείτε.

Θα περιμένω με αγωνία τις ιστορίες σας και πως σας ωφέλησε η διαδικασία.

Τις καλύτερες ευχές μου!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: