Ένας παράλληλος κόσμος – Μαρία Φραγκάκη

Ξεκίνημα του μήνα και θα μιλήσουμε για έναν πολύ σημαντικό άντρα της ιστορίας του κόσμου. Σαν σήμερα, το 1865, ο Αμερικανός πρόεδρος Αβραάμ Λίνκολν υπογράφει την 13η τροπολογία του Συντάγματος που καταργεί τη δουλεία.

Μία τέτοια προσωπικότητα, όπως εκείνος, μας δίνει πολλές αφορμές τόσο μέσα από τις πράξεις του, όσο και μέσα από τα λόγια του.

Ένα από τα πολλά που είχε πει ήταν και το παρακάτω:
-Ο καλύτερος τρόπος για να προβλέψεις το μέλλον σου είναι να το δημιουργήσεις.

Όλοι έχουμε επιθυμίες. Όλοι έχουμε όνειρα και στόχους. Όμως, ελάχιστοι ζούμε τα όνειρά μας. Γιατί;

Οι περισσότεροι περνούν ώρες επί ωρών καταργιόντας την κακή τους την τύχη, καθήμενοι σε έναν καναπέ, με την απορία γιατί δεν έγινε σε εμένα; Γιατί όχι εγώ; Και μετά από αυτή τη βραχύχρονη στιγμή συνειδητότητας, αρχίζουν οι δικαιολογίες.

Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρουν οι λόγοι που κάποιος δεν θα κάνει κάτι. Με ενδιαφέρουν οι λόγοι που κάποιος θα κάνει αυτό που έχει στο μυαλό του. Το ίδιο πρέπει να καταλάβετε κι εσείς.

Δεν έχει σημασία πως. Έχει σημασία μόνο το αποτέλεσμα. Φυσικά δεν εννοώ να χρησιμοποιήσουμε αθέμιτα μέσα ή να πατήσουμε επί πτωμάτων για να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας. Αλλά από κάπου πρέπει να αρχίσουμε. Και η αρχή είναι πάντα η δράση.

Σαν τα μωρά. Ξέρουν ότι πρέπει να περπατήσουν αφού βλέπουν τους γύρω τους να περπατούν. Δεν σκέφτονται αν θα περπατήσουν ούτε πως θα περπατήσουν. Απλά σηκώνονται και πέφτουν μέχρι να συμβεί.

Ήμουν κι εγώ από τους ανθρώπους που περισσότερα έλεγα ότι θα κάνω, από ότι στην πραγματικότητα έκανα. Μπορώ να σας πω με απόλυτη σιγουριά ότι αυτός ο τρόπος δεν δουλεύει. Αυτό που δούλεψε, όμως, ήταν το χαρτί και το μολύβι.

Τι εννοώ;

Γράψτε τους στόχους σας, ζωγραφίστε τη ζωή σας, πείτε “σε αυτόν τον κόσμο θέλω να μεταφερθώ”, δείτε ποιος/α επιθυμείτε να γίνετε, δημιουργήστε τον δικό σας παράλληλο κόσμο, που έχετε αποκτήσει ό,τι είχατε ποτέ φανταστεί χωρίς κανέναν περιορισμό. Αν δεν γίνει αυτό, δεν υπάρχει βήμα δύο.

Αν δεν δημιουργήσετε εσείς το μέλλον σας, δεν θα το κάνει κανένας για εσάς.

Θα κλείσω με κάτι που άκουσα χτες σε ένα σεμινάριο που παρακολούθησα:
“Αν δεν χτίσεις τα δικά σου όνειρα, κάποιος άλλος θα σε προσλάβει να χτίσεις τα δικά του.”

Επιλέξτε!

Τις καλύτερες ευχές μου!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: