Σαν σήμερα - Μαρία Φραγκάκη

Είναι όλα έτσι όπως φαίνονται; – Μαρία Φραγκάκη

Ο Βέλγος σκιτσογράφος Ζορζ Ρεμί, γνωστότερος ως Ερζέ, δημιουργεί τον χάρτινο ήρωα Τεν-Τεν στις 10 Ιανουαρίου του 1929.

Ο Τεν-Τεν είναι ένας δημοσιογράφος, με ηρωικό χαρακτήρα, που εμπλέκεται σε επικίνδυνες υποθέσεις, τις οποίες όμως έως το τέλος της ημέρας τις έχει λύσει. Μαζί του ο καλύτερός του φίλος, ο Snowy, ο οποίος μιλάει και συμμετέχει κανονικά στις περιπέτειές του, παρά το γεγονός ότι είναι σκύλος!

Πολλές φορές, αν και στην κατηγορία των παιδικών, ο Τεν-Τεν και οι ιστορίες του έχουν κατηγορηθεί για υποσυνείδητα μηνύματα, κυρίως πολιτικού περιεχομένου. Είναι η πρώτη φορά που συναντάμε κάτι τέτοιο;

Η αλήθεια είναι πως όχι. Η πλειοψηφία των κινουμένων σχεδίων περιέχουν αποκρυπτογραφημένα μηνύματα, τα οποία μας περνούν υποσυνείδητες πληροφορίες. Εικόνες που εμφανίζονται στις οθόνες μας με τέτοια ταχύτητα που δεν γίνονται αντιληπτές από το μάτι, αλλά καταγράφονται στο υποσυνείδητό μας.

Θεωρία συνωμοσίας ή αλήθεια;

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, μία από τις μεγαλύτερες αλήθειες αυτού του κόσμου. Μάλιστα αυτό το φαινόμενο παρατηρείται εκτός από τα παιδικά, και στις διαφημίσεις, τις ταινίες, τα logos, τα ρούχα, τις συσκευασίες τροφίμων και στη μουσική που ακούμε. Μία συνεχόμενη πλύση εγκεφάλου, με πρώτη στο χορό – το μέσον μαζικής ύπνωσης, όπως αναφέρουν μελετητές – την τηλεόραση.

Αυτά τα μηνύματα μας επηρεάζουν καθημερινά και διαμορφώνουν το χαρακτήρα, την προσωπικότητά μας, τις πολιτικές και κοινωνικές μας θέσεις, ακόμη και τη σεξουαλικότητά μας.

Βάση ερευνών οι περισσότεροι που παρακολουθούν τηλεόραση κάθε μέρα για κάποιες ώρες είναι πιο θυμωμένοι, με λιγότερη διάθεση για να κάνουν πράγματα, κουρασμένοι, παχύσαρκοι, με έλλειψη προσανατολισμού και στόχων. Επίσης τα παιδιά αναπτύσσουν πολύ γρήγορα τα σεξουαλικά τους ένστικτα και την επιθυμία τους να παρανομήσουν.

Το θέμα μπορεί να πάρει μεγάλες διαστάσεις και ο καθένας οφείλει να κάνει τη δική του έρευνα. Αυτό που θα παραθέσω σήμερα είναι 8 συνήθειες πολύ επιτυχημένων ανθρώπων, οι οποίες επικεντρώνονται στο να εμποδίσουν όλα αυτά τα ερεθίσματα να δηλητηριάζουν τον εσωτερικό τους κόσμο.

#1: Δεν βλέπουν τηλεόραση. Διαβάζουν.

#2: Δεν τρώνε κρέας

#3: Το πρωί αποφεύγουν τον καφέ και ενυδατώνουν το σώμα τους με νερό

#4: Κλείνουν το wifi πριν κοιμηθούν και δεν έχουν το κινητό τους στο προσκεφάλι τους

#5: Αντί για την πρωινή εφημερίδα, διαβάζουν τους στόχους τους και ασκούνται για 20′ με 30′

#6: Κάνουν διαλογισμό και αδειάζουν το μυαλό τους

#7: Δεν μιλούν για αρνητικά ζητήματα πριν κοιμηθούν

#8: Το βράδυ δεν χαζεύουν στον υπολογιστή μέχρι να κουραστούν, αλλά αποσυνδέουν τις συσκευές και κάνουν οραματισμό.

Στόχος δεν είναι να μετοικίσουμε σε έναν κόσμο διαφορετικό από αυτόν που ζούμε, αλλά να προστατεύσουμε όσο γίνεται περισσότερο τον εαυτό μας και όσους αγαπάμε. Να ζήσουμε απαλλαγμένοι από κάθε είδος παραπλάνησης και σκοταδισμού.

Τις καλύτερες ευχές μου!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s