Σαν σήμερα - Μαρία Φραγκάκη

Ανασκόπηση του 2016

tumblr_inline_o08ej47iIE1tkfn0y_500Το μυαλό μου τρέχει και χάνεται. Ο τίτλος με αναγκάζει να μιλήσω για το χρόνο που έρχεται για να μην παραδεχτώ το τυπογραφικό λάθος.

Θα ξεκινήσω με ένα παράδειγμα για να σας βάλω στον συλλογισμό μου. Ας πάρουμε το δρόμο από το σπίτι μας στη δουλειά μας ή στο φροντιστήριο των παιδιών ή στο πανεπιστήμιο. Αν κλείσουμε τα μάτια θα δούμε ακριβώς την πορεία που θα διανύσουμε οποιαδήποτε στιγμή κι αν το αποφασίσουμε. Κάπως έτσι επιθυμώ να δω το 2016. Σαν κάτι που το έχω ζήσει δεκάδες φορές μέσα στο μυαλό μου και απλά θα το περπατήσω μέχρι να φτάσω στην ίδια μέρα. Στην ίδια ζεστασιά από το τζάκι, στην ίδια αγκαλιά της μαμάς, στα ίδια χαμόγελα των παιδιών που λένε τα κάλαντα, στην ίδια μυρωδιά της Βασιλόπιτας, στην ίδια χειμωνιάτικη ημέρα.

Αποφάσισα να μείνω στο σπίτι πριν το χτίσω. Να οδηγήσω πριν πάρω αμάξι. Να δώσω πριν να πάρω…και να δώσω ακόμη κι όταν ξέρω ότι δεν θα πάρω. Να ζωγραφίσω πριν αγοράσω κηρομπογιές. Να πετάξω πριν βγάλω φτερά.
Έτσι δεν έκαναν και οι μεγάλοι οραματιστές;

Αυτό τον δρόμο θέλω να πάρω…

Το μόνο που έχω να μοιραστώ μαζί σας για το 2016 είναι ότι δεν φοβάμαι πια. Ζω τη ζωή μου έτσι ακριβώς όπως με κάνει ευτυχισμένη. Γιατί το επέλεξα ένα χρόνο πριν. Θυμάστε;!

Η πρώτη Ιανουαρίου θα είναι η ημέρα #365 και θα μετράμε αντίστροφα αυτή τη φορά, μέχρι να φτάσουμε και πάλι στη ‘‘σημερινή’’ ημέρα.

Το ταξίδι στο χρόνο που θα ζήσουμε μαζί, είναι η υπόσχεσή μου προς εσάς και προς τον εαυτό μου ότι κάθε μέρα θα προχωράμε ένα βήμα μπροστά. Ένα βήμα πιο κοντά στα θέλω μας, στις βαθύτερες επιθυμίες μας, στους στόχους που έχουν γίνει απωθημένα, στις σκέψεις που έχουν γίνει εμμονές.

Ένα γεγονός, ένα πρόσωπο, μία ιστορία θα μας εμπνέει και θα μας παρακινεί καθημερινά. Θα φυτεύω το σπόρο κι έπειτα θα ξετυλίγουμε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μας μαζί.

Στόχος αυτής της περιπλάνησης, λοιπόν, ένας διαφορετικός κόσμος. Μέσα μας και έξω μας. Η ημέρα θα αποτελεί την αφορμή, τα βιώματά μας την έμπνευση, εσείς την δέσμευσή μου και εγώ μία όμορφη συντροφιά για εσάς.

Να έχετε όλοι μία ξεχωριστή παραμονή πρωτοχρονιάς.

Ραντεβού αύριο, στο άρθρο 365, με έναν άνθρωπο που γεννήθηκε για να μεγαλουργήσει. Όπως όλοι μας εξάλλου…Έτσι θα έλεγε ο αγαπημένος μου Άνθρωπος στο ΝηΣί.

Τις καλύτερες ευχές μου!
Μαρία Φραγκάκη
31/12/15

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s